По бiло вишуканих, вистелених...

Лариса Лорнет
По біло вишуканих, вистелених
Першим Снігом східцях,
Йому ввижалось
вдавлених пелюстках
несла йому на зустріч
той свій усміх
запаморочливо
жіночну опліч
серед пітьми війни
ризик підпілля
що відбирав життя,
як кровотеча,
та зрада, те приховане свавілля,
для кого і для чого  та предтеча?