Вiн дав нам те, чого не мае сам

Петр Коваль
Це різновидність антилотереї.
Твій номер випав - платою життя.
Я б цих гравців розвісив би на реях,
Якби зумів над ними стати я.
Бо як бездушним можна роз'яснити -
Ми не фігури в їх паршивій грі,
Ми не їмо із їхнього корита,
Вони маріонетки, а ми - ні.
Вони вважають - ми матеріал,
Самі ж вони - найвищий ідеал.
Не осягнути їм, не зрозуміти
Своє просте призначення у світі.
Як може дорости до розуміння
Каталізатор в ланцюзі творіння?
Якщо єдиний є інформативний простір,
Якщо все це не дика маячня,
Можливо хтось достукається, просто
На самий верх, до справжнього творця.

Нудьга вселенська у тісному світі.
Куди не глянь - стіна і без дверей.
Безмежний світ не може він створити,
Що ж, створить тих, яким безмежний цей.
Титан вдихнув життя у ліліпута,
Заклавши в нього основну ідею -
Тісними світу щоб здавались пута.
В кінці кінців це кінчилось Землею,
Піщинкою в такім безмежнім світі,
А ми самі – понадтитана діти.

Він дав нам те, чого не має сам.
                червень 2012