Бажати бiльшого не хочу

Петр Коваль
Бажати більшого не хочу.
Невже того було б не досить,
Щоб, зазирнувши в твої очі,
Зануритись в їх теплу просинь
І не відчути в них тривоги,
Здивованого запитАння,
Не віднайти перестроги,
Не визвати розчарування,
Все усвідомити відразу,
Що висловити неможливо,
Що, втиснуте у рамки фрази,
Звучало б тускло і фальшиво?
                27.06.1986