Осiннi картини

Петр Коваль
Визорює, зір іскри вмерзли в купол,
В його до чорноти густий бурштин.               
Ще не любуюсь, лиш  вдивляюсь тупо            
В найгеніальнішу із бачених картин. 
             
В ній все статичне, та між всіх одна
Зоря тремтить. Чому  тремтить вона?               
Їй, як мені, можливо безпричинно,               
Цієї ночі одиноко й зимно.               

На ранок небо плакало дощем,               
Від зору сховані були його глибини.               
А в грудях наростав панічний щем –               
Чи ще побачу ту зорю єдину?               

І на своє мінливе полотно               
Нові мазки за ніч поклала осінь, 
Та вже стирає більше, ніж наносить,               
Аж поки білим стане знов воно.                .