Менск-Берлин

Ива-Веха
   этот текст - не более, чем кусок билингвистического дискомфорта и переваренного Рудиша.


                ***
был ли ты в Берлине?

                кожны шукае Бэрлін
                свой. аднолькава непауторны
                з цягнікамі і гарбатай

но не каждый находит Берлин
свой неповторимый
город свиста поездов и кипящей в кастрюле мяты

                ці жадаеш гарбаты?

запах метро

                ***

               
                кожны шукае Бэрлін

в поездах подземных артерий и вен
птицы
               
                горад-мінулае

город мертвого прошлого
шумно несущий вперед

                горад, дзе я шукаю мінулае,
                якое яшчэ не адбылося
                не паутарылася наноу
                не выйшла у замежным перакладзе

                ***
 
я Минск

                ганарлівы і полупусты.
 
                я Бэрлін -

город ветра под порванной селезенкой

                я Мінск,

напуганный после войны.

я Берлин-

                цягнік, ад'язджаючы надта громка