Частини мови Для уроку укр мови

Викто-Рия Добровольская
Частини мови(Для уроку української мови) щоб дітям було цікавіше вчитися

У рідній казковій країні давно
ЖилИ собі мирно брати заодно
Найстарший - Іменник, колекцію мав
Найбільше предмети складать полюбляв
А брат Дієслово - швидкий, все встигав,
Уранці вставав, всіх пізніше лягав,
Багато роботи у мене горить!
Усе треба якісно, спритно зробить!
А третій - Прикметник,
хвалько хоч куди!
Себе вихваляє на всі він боки!
Який він красивий, високий, стрункий!
багатий, щасливий та діловий!
Відвертий та щирий Займенник був брат
Не шкода було йому добрих порад,
Усім говорив він: Ми - разом! Ми - сила!
А брат Вигук крикнув: Так, так, як правдиво!
І нами усюди і зАвжди пишаються,
На нас, браття, мова країни тримається!
- Це правда, ми служимо вірно усім -
Прийменник, Сполучник та Частка сказали усім.
Зв"язати, з"єднати та сполучить
не зможуть всі речення і без нас жить!!!
- А як це? Чому? В якій мірі? Навіщо?
Прислівник з цікавістю всіх запитав,
Усіх він питаннями певно дістав.
Бо він не дарма журналістом вже став.
Найменший - Числівник, був найрозумніший,
Любив математику та рахувать.
Сказав він: Я знаю, брати ,нас усіх в мові десять- це певно
Та вірно одне: Наша праця завжди незліченна!!!!!