Пахне осiнню

Любов Ведута
ПАХНЕ ОСІННЮ

В повітрі пахне осінню й дощами,
Хоч середина літа.
Той, проте, хто відає погодою, вітрами
І долями керує, наче снами,
Тривожиться, опікується нами,
Заснув, мабуть, бо дощ співає гами,
А хтось відкрив осінні жовті брами
Посеред літа світлими ключами,
Тому так пахне осінню й дощами,
Я думаю.
Якщо не так, чому
В повітрі пахне осінню?..