Слова. Евгений Миусов. Пер. на бел

Дарья Дорошко
словы

Бывае так: спяшаешся кудысьці -
Ляцяць табе насустрач, быццам птушкі -
Абрыўкі чорна-белай кінастужкі:
Чужыя твары, восеньскае лісце...
І ты таксама ўдалячынь імкнешся
За ветрам... Раптам з гоману людскога
Нязначнае чужое пырхне слова.
І можа быць, не з ходу сам заўважыш,
Як адмахнешся, быццам бы адкажаш.
Там іншае сарвецца з вуснаў нечых.
Штурхнеш яго - яно назад імкнецца.
На што яно, ніхто не разбярэцца.
Глядзіш вакол - ніхто не азірнецца.
І вось у плыні гукаў ты спыніўся -
З вачмі і словамі з'яднаўся, зліўся.
У тысячах вачэй не патанаеш.
І хай цябе з усіх бакоў штурхаюць -
Няма ўжо падабенства птушак, лісця. , -
Ёсць акіян, магутны і бязмерны, -
Вялізны акіян надзеі, веры.
Ёсць у жыццё расчыненыя дзверы!



Слова
Евгений Миусов

Бывает так: куда-нибудь спешишь,
Летят тебе навстречу, словно птицы,
Ничем не примечательные лица,
Как с ветром проносящиеся листья,
И ты, гонимый ветром, вдаль летишь...
Но вдруг из гула, ропота людского
Незначащее выкатится слово.
И может быть, не сразу сам заметишь,
Как отмахнёшься, будто бы ответишь.
А там другое с чьих-то губ сорвётся,
Толкнёшь его, оно опять вернётся,
Зачем оно, никто не разберётся,
Глядишь вокруг, никто не обернётся.
И вот уже средь гула ты стоишь,
И пусть тебя со всех сторон толкают -
Ты в сотнях глаз плывёшь, не утопая,
И сам из слов и взглядов состоишь...
И нет уже подобья листьев, птиц, -
Есть океан, которому нет меры,
Волнуемый в волнах надежды, веры.
Есть эта жизнь, которой нет границ.