СВIТ народився!

Олеся Райська
  З першим подихом - Світ народився!
  Він, малеча, не знає, що СВІТ...
  Звідки, як та й навіщо з'явився,
  З лона жінки, як первісток-квіт...
  Так одного січневого ранку
  СВІТ цей-крихітка очі відкрив
  І побачив, як квітку на ганку
  Цілий Всесвіт, що Бог сотворив!
  І лунали довкола музики!
  Небеса віщували шляхи,
  А тепер - почалось все із крику:
  Алілуя і... я, я, я, - Ти!
  Так, це ти, СВІТЕ новий, незнаний,
  Мікрокосмос - та зірка мала,
  Знаю, Татові все вже відомо...
  Всі твої сподівання й діла!!!
  ... Підвіконня.Тут пташка-горобчик
  Прилетіла вітати тебе!
  Та цвірінькає: "Милий мій хлопчик!
  Де ти, СВІТЕ новий?! Де ж ти, де!!!"