Вояка амур жарт

Любов Ведута
ВОЯКА АМУР
(жарт)

Невблаганний вояка Амур
Не пояснюючи, що й чому,
Поведе, ще розгублених, нас
На війну - на чуттєву війну.

Тут нема кулемета. Багнет
Тут нікому в пригоді не став.
Чи старий, чи новий пістолет -
В кобуру його звично заправ.

Замість пострілу - погляд один,
Замість вибуху - доторк руки,
А зі зброї - лиш лук, і стріла
Від Амура з"єдна на віки.

А полки новобранців ідуть,
Їх серця вже тепер на кону!
Вічно юний крилатий Амур
Їх, беззбройних, веде на війну!

збірка "В країні несполоханого щастя", 2012р.