Смородина

Анатолий Павленко
Було  дитинство  нею  все  наповнене,
Коли  у пору  дозрівання,  втомлений,
Я  в  катілок,  до  ременя  прив’язаний,
Збирати  що  не   рік  був  зобов’язаний.

Та  кожним  подихом,  клітиной  тіла  кожною
На  повний  голос  й  досі  я  обожнюю
Під  сонцем  старобільщини  народжену
Золотоквіту  запашну  смородину.

---