Тополына шумыть...

Тамара Крячко
 использован Кубанский суржик. 
               
  Тополына шумыть,
Тополына шумыть,
А у мэнэ ны серця ныма, ны сумы.
Ты мэнэ обикрав,
Я як гола зэмля
На мини ны добра,
Ны мишка, ны куля
Я як витэр одна,
Пэлэною стылюсь,
От викна, до викна,
От хмылю, до хмылю.
А була як гора,
Нывою шо цвитэ,
Ты мэнэ обикрав,
Ны шукайишь нигдэ.
Тополына товста,
Я як гылка смурна,
На мини ны крэста,
Ны якого рядна.
  Украинский вариант от Ии Оранской
Тополина шумить,
Тополина шумить,
А у мене нi серцi нема. нi сумы,
Ти мене обiкрав,
Я як гола земля,
На менi нi добра,
Нi, мiшка, нi куля,
Я як вiтер одна,
Пеленою стелюсь,
Од вiкна, до вiкна,
Од хмiлю, до хмiлю
Я була як гора,
Нивою, що цвiте,
Ти мене обiкрав,
Не шукаэшь нiгдэ.
Тополiна товста,
Я , як гiлка смурна,
На менi нi хреста,
Нi якого рядна.