Chersones

Алексей Трибус
Swate mesto Chersones
Pripomina dusza dnes:
Grecky sztyl, wel’risy raz
Poprebudzal wieru w nas.

Tu spominal na Ewiczku,
Zazrak diewcza — wewericzku.
Na zelene tajne oczka,
Len na tie, na ktore poczkam.

Czital kn’az, mu wtoril zbor,
W srdce buchol meteor:
Czistych pocitow... A wnemy?
Kwoli nim som zostal nemy.