Валя - женщина целомудренная укр

Владимир Кодебский
    Валя – жіночка цнотлива

«Я, побоявшись, пішов і сховав твій
 талант у землю. Ось, бери твоє!»
                (Мв. 25,25).

Валя – жіночка цнотлива,
Богу дівство зберегла.
Ну, а я б сказав, хвастлива,
Що нікому не дала.

Та, нажаль, твоя цнотливість
Та і плоть твоя згниє.
І Господня справедливість
На рабів лукавих є.

То ж чому талант свій в обіг
Ти для ближніх не дала?
Це твоє лукаве хобі,
Не добро, а згусток зла.

Як жиди колись в пустині
Манну з неба берегли,
Що опісля, навіть, свині
Їсти б бридкість не змогли.

Так і в тебе дар від Бога
Засмердівся, завоняв.
То ж вважай, що в дар нічого
Бог від тебе не прийняв.
                * * *