Юношеское. Из Олеси Райской

Кариатиды Сны
О Л Е С Я  Р А Й С Ь К А

  ПАРУБОЧЕ (http://www.stihi.ru/2013/06/10/3869)
---------------------------------------------------- 
  Замузичте мені, музики!
  Заскрипальте мені, скрипалі!
  Зсопілкуйте мені, сопілки!
  Гой, музики, друзі мої!!!

  Прошу вас, музиченькі любі,
  Забентежте душу сумну,
  Бо любові зловісна згуба
  Душу мучить, як ту струну...

  Гойя, музико! Ти - не сердься!
  Славний бешкет музик луна!
  Понад долею та під серцем
  Виграває бажань мана...

  Засвітлію - музики грають!
  В бубни б'є циган молодий,
  Серце крається, серце знає:
  Колотається в такт отий...

  Шаленіє - не від кохання...
  Ходить обертом голова!
  Що, любове моя остання,
  Причаїлась? Жива, жива!!!




---------------------------------



Музыканты , сыграйте меня!
Скрипачи, меня напевайте!
И свирели потоки вливайте,
Музыканты - в меня! - в меня!

Растревожьте душу - в смятенье,
Вас прошу, музыканты, прошу!
На погибель иль воскресенье
Я любовь вам свою предложу.

Ах, куда от желаний деться!
Не сердись , музыкант, что звучу...
Выше доли и ниже сердца
Наваждение тронет струну...

Так светло музыканты играют,
В бубен бьёт цыган молодой
Разрывается сердце , знаю,
И колотится в такт с весной !

Мы шалеем - такие бредни...
Ходит кругом моя голова!
Ах! Любовь ты моя последняя,
Не таись! Коль жива - жива!