Молодiй учительцi

Анатолий Павленко
Учителька  юна,  на  дівчинку  схожа,
Колегам  своїм  говорила  не  раз:
-Хіба  педагог  я?  Ще  й  досі  не  можу
Спокійно  і  двері  відкрити  у  клас.
Збиваюсь  на  слові  і  все  червонію,
І  кожен  урок – мов  екзамен  який.
Сьогодні  відмінницю  нашу  Надію
Забула  як  звати,  мовчу  хоч  убий,
А  вже  ж  не  дівчатко  якесь  я  зелене –
Диплом  про  освіту.  Бажання.  Знання.
Та,  мабуть,  не  буде  учительки  з  мене,
Хвилююсь  до  класу  і  в  класі  щодня.

Галина  Петрівна,  даремні  вагання,
Не  вчитель,  хто  входить  спокійно  у  клас.
Проносьте  крізь  ціле  життя  хвилювання,
І  буде  чудовий  учитель  із  вас..

                Іван  САВИЧ