Нерушимая Стена!

Ольга Панина
Не   бойся ,  Русь!  -
В  златом  обличье
Под   свод   небес  вознесена
Вовек   хранит свое  Величье
  Здесь  -  " Нерушимая   Стена !"
 

И  дух  смущен,  и   жилка   бьется
В  сознаньи    хмари   пелена,
И   ничего  не   остается
  Лишь   - " Нерушимая   Стена!"


Атакой   ярости   и   боли
Заставит   тьма   дойти   до  дна
Нас   с    сокрушенной   ложью   волей..-
  Есть   -  "Нерушимая   Стена!"


В   старинной   лавре  , в   сердце  храма
В   молитве    -    предков     имена,
Святых    превечная     охрана
  И   -   "Нерушимая   Стена !"


Какими   б  не  были  исходы
И   потрясений   времена
Благословенны   те   восходы,
  Где   -  " Нерушимая Стена!!









Празднование
в Неделю Всех святых (первое воскресенье после Троицы)
_______________________________________________
 
 Икос 4

Слышит и знает весь мир, яко Пресвятая Богородица возжигает в сердцах русских людей мужество, и силу на подвиги и защиту отечества, боримаго от иноплеменников, подает, и помощь Свою благодатную посылает всему во­инству русскому. Исповедующе таковую веру нашу и чудес­ное заступление Царицы Небесныя во дни бранных нашествий на землю нашу, тако воспеваем Благодатней: Радуйся, народу русскому на врагов поможение; ра­дуйся, земли нашей на изгнание иноплеменников благо­датное подкрепление. Радуйся, вождей воинства русскаго тайное вразумление и умудрение; радуйся, ненавист­ников рода человеческаго посрамление. Радуйся, пламень вражды разжигающих грозная Наказательнице; радуйся, всех пекущихся о мире всего мира необоримая Помощнице. Радуйся, Богородице, Стено Нерушимая, Заступни­це наша и утешение.

Кондак 5

Боготечная звезда явилася еси, Присноблаженная, всем блуждающим во тьме страстей и пороков, Твоим бо вразумлением множество и тяжких грешников от без­законных дел отвращаются и к Богу с покаянием при­бегают, вопиюще Ему: Аллилуиа.

Икос 5

Видящи Премилосердая Владычица гибель душ мно­гих, во власть греха и скверны сатаною исхищенных, по неизреченной любви к роду человеческому предваряет их на помощь, от пути гибельнаго отвращает и на путь спасения наставляет. Радующеся дивному милосер­дию Царицы Небесныя, вси вернии тако глаголют: Радуйся, путь спасения всем нам показующая; ра­дуйся, гордости и гневу сердцами нашими владети возбраняющая. Радуйся, чревоугодником и пияницам строгое вразумление; радуйся, ленивым и безвольным крепкое побуждение. Радуйся, живущих блудно к покаянию приводящая; радуйся, грешников, к Тебе с верою прибегающих, скорое исправление. Радуйся, Богородице, Стено Нерушимая, Заступнице наша и утешение.