Штучны афсайд

Владимир Кабердин
Ляжыць на дарозе камень невялічкі.
Чаго ён ляжыць?
Невядома чаго.
Прынесла яго невядомая сіла.
А што калі пну яго добра нагой?

Як мяч футбаліст забівае ў вароты?
Вароты вялізныя. Бій хоць куды?
Закіну яго пад уласныя колы,
калі не адкіну рукой з каляі.