У Шевченка я вчусь...

Анатолий Павленко
У  Шевченка  я  вчусь  віршуванню.
І  старання  дарма  не  минає:
Вірші  стали  дзвінкіші,  чим  ранні,
Прикрих  схиб  в  них,  здається,  немає.

Та,  одначе,  я  визнати  мушу:
Все  ж,  вони  від  Шевченкових  гірші,
Бо  не  вкласти  Тарасову  душу
У  свої  зовні  вдалії  вірші.

---