Моя слобожанщина

Анатолий Павленко
Цілий  світ  обійти
Можна  знову  і  знов –
Край  другий  не  знайти
Нам  такий  же  чудовий.

Ти  даєш  для  життя
І  наснагу,  і  сили,
Моя  рідна  земля –
Слобожанщина  мила.

Запах  трав  весняних,
Хлібом  колос  налитий…
А  забути  про  них –
Як  тоді  мені  жити?.

Вже  багато  віків
Ти  не  знаєш  старіння,
Тут  коріння  батьків,
І  моє  тут  коріння.

А  час  прийде,  колись
Мене  вдача  покине –
Знаю,  ти  не  лишиш
У  біді  свого  сина

Ти  даси  для  життя
І  наснагу,  і  сили,
Моя  рідна  земля
Слобожанщина  мила.

---