Веселковi розмаi рясно

Вера Кухарук
Веселкові розмаї рясно
Охопили майже півсвіту.
Почуттям у душі затісно,
Із снігів - до весняного цвіту.

У землі прибувають сили,
Яблуневі  завії  з вітрами.
Щедро поле дощі зросили,
Відчинили небесну браму.

Жовті личка кульбаби в лузі
Виглядають з трави навмисне.
Жабенята в ставку голопузі...
Бовта ніжками безахисне

Каченятко мале у рясці.
Ніжну вроду  лілея має.
У гніздечку, наче в колисці,
Пташеня зозулі дрімає.

Ще дзюркочуть струмки ярами.
Зеленіють пагорбів схили...
На Великдень величні храми
У всі дзвони заголосили.