Я брата обнял, правда

Владимир Кодебский
      Я брата обняв, далебі,

«Люби ближнього свого, як самого себе»
                (Мв. 19,19).

Я брата обняв, далебі,
Так кажуть на нас: голубі.
А з жінкой обнявся без шлюбу, -
Дорівнюють до перелюбу.

Ніяк тим ханжам не вгодиш,
То ж спорити з ними, облиш.
Не йди за ханжами нізащо,
Ісуса послухайся краще.

Святенники жити нам в Бозі –
Завжди перешкода в дорозі!
Не слухай, що кажуть ханжі,
Вони – сатанинські мужі.

Ну, як без обіймів любити,
І як без цілунків прожити?
Христос всі народи учив,
Щоб ближнього кожен любив.
                * * *