Ханжи. Святоши...

Владимир Кодебский
          Ханжі, святенники

«Так, як вони, не чиніть, бо вони
 кажуть і не роблять» (Мв. 23,3).

Ханжі, святенники на ділі
Любові Божої не мають.
Вони пухнастенькі і білі
Лише назовні виглядають.

Вони уміють говорити:
Любов потрібна всім народам,
І дуже люблять всіх учити,
Але, нажаль, своїм методам.

Любові рамки збудували,
Обняти жінку – заборона,
Цілунки ніжності попрали.
Немає гіршого закону!

А я цілуюсь, обнімаюсь
(Під благодаттю ми сьогодні!),   (Рим. 6,14)
Любов‘ю Божой користаюсь.
Без неї згинуть всі в безодні!
                * * *