Остывшая любовь укр

Владимир Кодебский
            Охолола любов

«Через поширення беззаконня охолоне любов багатьох» (Мв. 24,12).

Охолола любов християнська,
Стала, навіть, смердючой вона,
Православна чи то протестантська…
Спрацював тут уже сатана.

Він не хоче обіймів з братвою
(Хоча ми християнський є рід),
Не допустить обіймів з сестрою,
Мов, любити на відстані слід.

Недоторкані вже християни,
А по суті – чужі, не брати.
Там, звичайно, і наші лучани.
Хрест любові тяжкенько нести!

Але є християни і вірні
Заповіту Христа про любов,
Що питання розв‘язують спірні
І від вражих звільнились оков.

Ми обнятися запросто можем,
Поцілунком скріпивши любов.
Дай і далі любити нам, Боже,
Без всіляких ганебних умов!
                * * *