Лондон i Львiв

Максим Ростоцкий
Старенькій Європі відомі два міста,
Які захотів Бог віддати дощам.
З них кожне столицею є королівства:
Британців – одне, а моє – галичан.


Мов два джентльмени, і Лондон і Львів
Умиті і чисті стоять при параді.
Немає в них пані й немає панів,
Котрі б парасольки тримали в шухляді.
 

Здається усім, хто живе десь далеко,
Сумною погода в тутешніх краях.
Але ж саме дощ і туман, а не спека,
Чарівні лишень тільки в наших містах.



Максим Ростоцький
З книги поезій " Тільки про Львів " К.2013 р.