Женщина-недотрога

Владимир Кодебский
           Жінка недорога

«Я, побоявшись, пішов і сховав твій талант у землю. Ось, бери своє!
…Злий і лукавий рабе…» (Мв. 25,25-26).

Таня – жінка недорога,
Бо вона боїться Бога:
Мій талант – красиві груди –
Хай для Бога тільки буде.
Ах, лукава простота,
Бо погана це мета!

Богу хочеш це віддати? –
Не ховай добро за грати!
З ближнім ніжністю ділися
І любити всіх навчися.
Не потрібна Богу грудь.
Краще ближніх не забудь!
                * * *