Ну, как мне не говорить...

Владимир Кодебский
  Ну, як мені не говорити…

«А Я кажу вам: любіть ваших ворогів…
Робіть добро тим, що ненавидять вас…»
             (Мв. 5,44).

Ну, як мені не говорити,
Що треба нам усіх любити?
Це ж зрозуміло і без слів,
Бо нас Христос цьому учив!

Та, от, чомусь порядність наша –
Спотворень різних повна чаша:
Цілунок, начебто, вже – гріх!
Також обійми не для всіх.

Ми ближніх можем зневажати
І, навіть, прямо ображати,
Христа не чуємо завіт,
У нас є свій моральний щит.

У нас є висновки чудові
І щодо Божої любові:
Вона обширна дуже. Страм,
Щоб цілуватись з кожним нам.

І мають рацію блюзніри,
Розпоясавшися без міри,
Окупували всі міста,
А я послухаюсь Христа!
                * * *