Порожнеча -украинский-

Мамонов Игорь
 Порожнеча біля серця...
 Де Вона блукає?
 Порожнеча давить серце...
 Не мене вітає!

 Гей, піду я світ за очі,
 Щоб її шукати...
 Гей, піду я світ за очі,
 Сил нема чекати!

 Як знайду – у серце ввійде,
 Щоб навік лишитись
 Як знайду – у серце ввійде,
 Щоб не розлучитись!

 Тільки де ж її шукати?
 Десь там, за долами!
 Тільки де ж її шукати?
 За сіма горами!

 Ой, далеко, далеченько,
 Не дійти ногами...
 Ой, далеко, далеченько,
 Не дістать руками!...

 Тільки думкою полину,
 Де відлуння тане.
 Тільки думкою полину
 Коли час настане.

 Як ти ся та й називаєш:
 Щастя? Доля? Згуба?
 Як ти ся та й не назвешся...
 Ти зі мною, люба!