Нас объединяет любовь укр

Владимир Кодебский
                * * *

                Нас єднає любов

«Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати і наговорюватимуть на вас усяке лукаве (слово), обмовляючи вас за Мене» (Мв. 5,11).

Нас єднає любов,
Бо Ісусова кров
Нас від злого нахабства звільнила.
І повз інших учень
З усіма кожний день
Обніматися ніжно навчила.

Ми є діти Христа,
І земна суєта
Заглушити любов в нас не зможе..
Ми, як світло для всіх,
Переможемо гріх!
Дай і далі любити нам, Боже.

Проти нас грішний світ,
Бо Христовий Завіт
Злому людству, як кістка у горлі,
І над нами всяк час
З гнівом злобним до нас
Ходять хмари похмурі і чорні.

Бо диявол любов
Атакує і знов
Пропонує таємні розпусти,
Щоб не бачив ніхто
(Десь відсотків на сто!),
Травить душі гріховності дустом.

Ну, а ми навпаки
Всі життєві роки
Будем сміло завжди цілуватись
І в любові святій
Переможних надій
Якомога, частіш обніматись!
                * * *