Аб Мове...

Ольга Чуйко
...Мая Беларуская Мова!
      У сiнi iмклiвых нябёс
   Твае мiлагучныя словы
      Мне вецер здалёку прынёс!

   Ён расказау цiхутка
      Пра вераскоу перазвон,
   Пра водар чароуных кветак,
      Пра гулкi пчалiны звон...

   I зноуку сэрца шчымлiва
      Зайшлося ад болю таго:
   Народ сваю Мову пакiнуу,
      А Мова - скарбонка яго!..