М ятна нiч

Наталка Бойченко
Ця ніч пахне м'ятою і дощем вмивається,
Що з дірки півмісяця
Все виливається.
І не спиняється –
По небу гойдається.
Вже чашка по вінця,
І нічого не станеться.
Сьогодні не дивишся
Сни про сонце,
А тільки з віконця.
За ним все сиплеться
І в небі гойдається.
І ти допиваєш
чай
з краплинами ночі.