Украина, Маты!

Николай Андриец
          *   *   *
Україно,Мати!
Що ми наробили?
Похилились хати,
І Дніпро без хвилі.

І не ставлять свічок,
В православній хаті,
В ній замісто Бога
Медіа магнати.

Люды , добрi люди,
Пicень не спiвають,
У садках вишневих,
Хрущi не лiтають.

Де тi сестри пicнi?
Про любов та волю.
А братiв де вiршi?
Що про кращу долю.

Рiк за рiком ходить,
Плаче Україна.
Атом землю губить,
Нездоланна сила.

I Днiпро згубили,
Вурдулаки клятi,
I Шевченко вiршi
Не у кожнiй хатi.

Україно, Мати!
Що ми наробили?
На шляху до щастя,
Як ми заблудили?

З вірой йшли до щастя,
А прийшли в могилу...

Можно так, а можно так.
Время покажет.