Я у паэзii - прымат...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Я ў паэзіі – прымат:
 не ўжываю ў вершах мат,
 не рыфмую “аць” і “яць”,
 каб узровень свой узняць.

 На чыесь радкі зірну –
 ледзь не плачу: “Ну і ну!
 Ды без мату мне й на трэць
 сёння не замацярэць!”

 І на порна ў “негля…жу”
 не падштурхваю душу,
 хоць яно – гавораць так –
 дадае пісанню смак.

 “Секас”? Дзе? Распуста ў нас!
 Хтосьці – гомік-педэраст,
 хтосьці – лЕсбі ( ці лесбІ?) –
 у пажаднасці гульбы.

 Хай бы ў модзе быў паркур!
 Не! У творы ўбіўся юр
 і псуе атрутай кроў
 чытачоў і гледачоў!

 Цьфу, брыдота! Проста жах!
 Ды не ў сне – у шорт-лістах!
 Гэта – лепшае, што ў нас
 праз паэтаў піша час!

 ---------------------------

 Тые, хто ім ставіць балы,
 кажуць (прафесіяналы ж):
 без наперчанай патравы
 не ядуцца сёння стравы.

 Ці задумаюцца еці:
 чым выхоўваюцца дзеці?

15.04.2013