Не кохайте чужих дружин

Антон Онацько
Не кохайте чужих дружин!
Їхня стриманість дикої кішки
Понеслася в тривогу долин,
У чуже і незаслане ліжко.

Не кохайте дружин чужих!
Недешева для вас це втіха,
Вас чекають у спину ножі
І в обличчя камені сміху.

Не кохайте дружину мою!
Вас спіткає тривожне лихо.
Я за неї безжально уб’ю,
Попереджую тільки тихо.

Не руйнуйте чужі мости!
Побудуйте для себе власні,
Бо не дійдеш до берега ти,
А загинеш у пінистій масі.

Не руйнуйте чужу сім’ю!
І без вас вистачає болю,
Бо накинуть на шию петлю
І загубишся ти в алкоголі.

Не ламайте чужих дверей!
Де твоє, там завжди відкриють.
Усе інше без світла помре
І нічим його не накриють.

Не беріть у руки чуже!
І душа хай його не приймає.
І тоді вас Господь збереже,
І покаже дорогу до раю.