Щось в природi...

Анатолий Павленко
Щось  в  природі  ладу  все  нема:
Сніг  лишила  по  собі  зима,
Не  вдягаються  в  листячко  віти,
На  тепло  жде  зажурений  квітень.

Чи  природа – що  теє  дитя:
Копіює  суспільне  життя?..
Коли  так,  схаменіться  ви,  люди,
Бо,  інакше,  з  Землею  що  буде?..

---