Дорогою ц ною

Миша Стан
Дорогою ціною

До побачення шановні депутати
Здавайте свої мандати
Може годі нас брехнею годувати
Настав час каміння збирати

Ситуація давно вже вийшла з-під контролю
Щойно ви дістали волю
Скільки нам завдали болю
Не змогли державну вирішити долю

Шановні депутати й депутатки
Що у вас там за порядки
Кожен день якісь там неполадки
Може не вмієте поділить податки

Дорогі пани та пані
Може досить жити нам в обмані
Ми готові знову стати на Майдані
Розірвати ваші ці кайдани

Може досить вже безладу
У Кабміні і Верховній Раді
Ми дали вам владу
І отримали в подяку зраду

Може треба на Майдан міліцію
Щоб розігнати цю фальшиву коаліцію
"Пригладити" чиїсь амбіції
І повернути владу опозиції

Ходять як монархи
Наші депутати-олігархи
Один одному дають подарки
І машини в них іномарки

Ви тільки вмієте лишю говорити масно
Що як у нас усе чудово і прекрасно
Але ми знаємо вже ясно
Що не все так уже і класно

Що у вас сьогодні на порядок денний
Як обдерти наш народ злиденний
Чи як здобути статус ядерний
Чи для армії придбати інвентар модерний

Хоча ви й маєте дипломатичний імунітет
І не дбаєте за наш суверенітет
Думаєте лиш за свій менталітет
Політика для вас тет-а-тет

Може вже давно пора розказати пресі
А не дбати за свої лиш інтереси
Що ви своєї справи аси
Обдурити легко можете народу маси

Цей вірш написаний мною
Щоб знали ви якою дорогою ціною
Заплатили ми за Україну
А ви знову хочете її повернути у руїну

Автор: Стан Михаил, с. Угля, 27 октября 2008 г.