Прилетiли лелеки

Богдана Синюк
А зустріли вас вдома сніги і морози...
Ой лелеки-лелеченьки, бідні мої...
Загубили весну, хтозна де, по дорозі
Так спішили-летіли у рідні краї

Зголодніли, втомились... хоч щось би поїсти,
Але крига скувала річки і ставки...
Посідали під берег, горнулися тісно,
Не лякались людей, що топтали стежки

Трохи риби, картоплі, каші та сала
Принесли, щоб зарадити їхній біді
Бо велику любов будить в людях ця птаха,
Без  лелек не звучали б так ніжно пісні

Потерпіть, пережийте... ось соломка під лапки
Холод цей, вже за тиждень мине
Як підсніжники білі, із крилом чорним птАхи,
Заставляєте плакать мене

Фото з Iнтернету