Песня без слов, Константин Бальмонт

Ксения Алябьева
The Song without Words, Konstantin Balmont

Lilies and lavenders. Longing of lovingness.
Larks calmly lisping. Silk licking of light.
Wood turning verdurous. Meadow is blossoming.
Garrulous rivulet, clean, free and bright.

Day dying out. Sunset rich and blazing.
Whispering, murmuring runs through the groves.
New exaltation arises for inmates of
Fabulous cheerful liberal earth.

Vespertine wind is suspiring and swooning out.
Moon overhead in its full cuts a dash.
Gladness delirious. Grief inexplicable.
Flash of incredible. Happiest flash.

***
Песня без слов

Ландыши, лютики. Ласки любовные.
Ласточек лепет. Лобзанье лучей.
Лес зеленеющий. Луг расцветающий.
Светлый свободный журчащий ручей.

День догорает. Закат загорается.
Шепотом, ропотом рощи полны.
Новый восторг воскресает для жителей
Сказочной светлой свободной страны.

Ветра вечернего вздох замирающий.
Полной луны переменчивый лик.
Радость безумная. Грусть непонятная.
Миг невозможного. Счастия миг.