Мова

Леночка Новикова
І кожен звук у рідній мові,
Неначе промені тепла
Зігріють душу із любов’ю
Прості короткі ті слова.
Як чую, серце завмирає,
Моя хвилюється душа,
О, мово, я тебе кохаю,
Як землю, воду й небеса.
Свята, дзвінка і милозвучна,
Твої словечка золоті
І я з тобою нерозлучна
На Батьківщині й чужині.