Дороти Паркер. Безумная страсть

Валентин Емелин
Когда бы ты сломала нос –
Любви бы краха я не снёс,
Кабы лишилась ты кудрей,
Я схиму принял бы скорей.
Да повреди ты даже пятку –
Боюсь, бежал бы без оглядки;
Но ум и душу потеряй –
Я не замечу, так и знай.

(с английского)


GRANDE PASSION
by Dorothy Parker

If you should break your beauteous nose,
My love would perish, I suppose;
Or did your hair go limp and straight,
I might again be celibate.
Were you to slide your step, and peer,
You'd see my little back, I fear;
But lose, my love, your soul and sense
I should not know the difference.