Пташко моя...

Оксий Ожына
Пташко моя мила,
Пташко моя люба,
Зазирни у шибоньку мою:
Хай твоє тепленьке
Серденько зігріє
Душечку всамітнену мою.


Хай мені сьогодні
Гарне щось присниться,
Наче ніжна пісенька твоя.
Хай мені сьогодні
Довго буде снитись
Пісня колисанкова   твоя.


Пташко моя мила,
Пташко моя люба,
Кажуть,ти живеш,як у раю!
Забери з собою,
Забери навіки
Душу усамітнену мою...