Феерия

Владислав Подгайко
У сутінках моєї душі.
Розігралася цікава феєрія.
Ти приходиш. Дерева, кущі
Відчиняю похнюпленні двері я.

Під плащем ти нічого не маєш.
У очах твоїх звіра інстинкт.
Не ласкаво мене обіймаєш.
А як здобич, зрадницький фінт.

Чи не знаю, що далі... і ти...
Ми спочатку про щось помовчим
Потім казочка і у ліжечко.
А в очах - відображений дим.

Скористаєшся і покинеш, знов
Знову день без тепла і обійм
Застигає у аорті кров
Я і не переймаюся цим.

Що ж ти робіш зі мной, Дівчина-вампір,
Що надію дарує весь час,
Я не хочу війни, може на день - мир?
Я благаю, заради нас!

Темна ніченька, знову сутінки
Я у ліжку один залишився
А навіщо життя, і розлуки ці
Я від цього так утомився!

Коли прийдеш іще, поцілуєш ще раз
Ти здивуєшся чом я мовчу...
Бо цілуєш мене ти в останній час
Без любові я жить не хочу...

Знову знайдеш мене, все під ковдрою ,
Тільки вже не веселого й годі,
На грудях - приколота замітка.
"Як кохав - помираю відтоді".