Котяра-скотина

Сергей Прушкин
Біля печки влігся кіт,
Обнімає мишу.
То він мовчки свій обід
На вечерю лишив.

Відкормили ми кота,
Став, як поросятко!
Він тепер мишей не ловить,
Він тепер, як татко.

Миші бігають собі,
Скачуть йому в миску.
А йому — по барабану,
Чи вкрадуть сосиску.