Двое

Владислав Подгайко
Він.
Поміркований, завжди у повному спокої
В своїх золотих окулярах, що вкривають його очі
У розкішному піджаку, і з усмішкою трохи жорстокою
Здається, він точно знає, чого його серце хоче.

Вона.
Легка, доволі тендітна,
Пурхає собі зліва-направо.
Чирика, чудово, як пташка залітна.
По всьому приємна, знайома, яскрава.

Двоє.
Мов пальці, одної системи
Мов дроти, що оголені
Електричний струм, вбита схема.
Мов зціплені рогами двоє оленів.

Незрозумілі вібрації, посмішки
Нетривалі-хвилини побачення
Непостійні підтрика та розвідка
І рожеве очей світобачення.

Він наркотик для неї, це ясно вже
А вона є для нього ще загадка
Тільки я, як стороній спостерігач
Бачу де вже є плід,а де ягідка.

Не цікаво ні з ким, крім його тепер
Він не може забути минулого
Пам'ятають той вечір, будинок той
Від того почуття потонулого.

І не знають, тепер їм робити що,
Між собою не бачать жаги вони
Але плутають кожного дня себе
Мов залишені діти війни-вони...