Молилася мати

Анатолий Павленко
Чим  горе  приборкать? – дитина  хворіє...
Та  хто  ж  з  нас  про  чудо,  скажіте,  не  мріє..
У  Храмі  Святому – останній  надії –
Сама,  така  змучена  горем,  небога
Здоров’я  дитині  просила  у  Бога.
Другого  в  житті   їй  не  треба  нічого –

Молилася  мати…  Й  немов  перед  нами
Розсунулись  навстіж  склепіння  у  Храмі.
І  через  той  простір,  неначе  крізь  брами,
Одній  тільки   їй і  відомой  дорогой.
Молитва  летіла  до  самого  Бога...
А  сльози  надії  кропили  підлогу.

---