Лелеки

Инна Шумовецкая 2
Чомусь наснилися лелеки

(А ще ж так довго до весни...)

Я їх помітила здалеку,

Й мене побачили вони...

Махали крилами, кружляли,

Вітали радо Україну...

Барвінком поле розцвітало,

І щебіт чувся солов’їний...

Синіло небо, сонце гріло...

Сади вже бджолами гули.

Яскраве сонечко світило...

Щасливі ніби всі були...

І раптом снігом забіліло...

І зникли десь лелеки дужі.

А Україні заболіло :

Чому ж сини такі байдужі?..