Перший день весни

Богдана Синюк
Здавалось, перший день весни
Засвітить сонечком ласкавим
І лютий, хоч який міцний,
Позбудеться своєї слави

Розтане крига на ставках
І потеплішають усмішки,
Що люди носять на вустах…
А потічки проб’ють доріжки…

ПонЕсуть води у річки,
НачИсто змиють бруд і холод,
Що за три місяці зими
Скопився навколо. І голод,

З яким боролися пташки,
Не буде так вже дошкуляти
На сік чекатимуть бруньки,
Щоб рЯсним цвітом дивувати…

А за вікном - той самий сніг...
Колючий вітер не вщухає,
Дерева хилить аж до ніг,
Напевне, так Весну вітає

Фото автора