Вайна

Александр Стасевич
Чакаем каманды, снарады равуць —
Смерць выйшла даніну збіраць.
Гарністы гудуць і нябёсы завуць —
Будзем зноў мы за штось паміраць.

За што паміраем ды ворагаў б'ем?
Хто вінен? Хто першы пачаў?
Штурхае нас заклік з прыгожых эмблем,
А супраць каго — ён маўчаў.