Дагъустандин пайдахдиз

Владик Батманов
Кьуд патахъди гуз на лепе,
Чахъ кутазва ашкъи,илгьам.
Авазва вун гьардан рикlе,
Виридаз ваз гузва салам.
 
Ви рангари садзава чун-
Табасаран,авар,лезги.
Вун акваз лап шадзава чун-
Къумукь,цlахур,тат ва дарги.