Карт бору коммунисттерге

Замир Осоров
Онкой  комунист
парткрат акага,
опозициянын лидерине,
жана коптогон башка
тонкой аксакал пидерлерге.
А дейбизби, бу дейбизби,
наркы дeйнодо да унутпайт окшойбуз
Ленин менен Сталиндин жакшылыгын,
геноцидин, согушун, ачарчылыгын.
20 жылдан ашуун  эгемен  болсок да,
кулчулук сезимден бошободу
элдин толтосу,
эркиниктен абакка тартан акылмандын мудоосу,
жакпады эркиндик бизге кашайгыр,
минсек да  мерседес, боз айгыр,
СССР тартат элек баарыбыз шыдыр,
чакырса бизди кайрадан  абакка косом,
камчылап кууса колхоздун атканасына,
багынып берет элек зоокурго кайра.
Мурдагы заманды сагынып аны учун  олом,
деп  жатат кары-жашыбыздын  далайы,
аксакаладар, кок сакалдары,
сизге окшогон эл адамдары.
Анан кантип жаштар осот патриоттук духта,
чыккынчылык бут денебизди  чырмап жатса.
Баардыгы боздойт  олгон СССР учун,
анан ким жанын берет эгемендуулук учун?
Анан кантип Кыргызстан гулдоп осот,
жаралса ал бир гана коммунисттин балта чапканы учун?